498343
Książka
W koszyku
Książka zawiera ponad 70 przepisów na zupy, kasze i makarony, przystawki sojowe, przystawki warzywne, sałatki i kanapki, chleby i desery. Jednakże Rynn Berry to ktoś więcej niż tylko autor książki kucharskiej: bawi się w literackiego detektywa i akademickiego badacza. Jest pierwszym, który odkrył i opublikował ulubione wegetariańskie przepisy Leonarda da Vinci. Podobnych odkryć dokonał w odniesieniu do nieśmiertelnych wegetarian, takich jak Pitagoras, Budda, Sokrates, Platon, Jezus Chrystus, Plutarch, Percy Shelley, Tołstoj, Gandhi, czy George Bernard Shaw. Berry zgromadził również przepisy współczesnych znanych wegetarian, m.in. Paula i Lindy McCartney, George a Harrisona czy Isaaca Bashevisa Singera. Przepisy zostały wybrane z pozostawionych książek kucharskich lub z notatek członków rodziny i służby. Inne receptury zostały zgromadzone lub starannie odtworzone z zapisów historycznych.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 GROCHOTEKA (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej