502271
Książka
W koszyku
(Bieguny)
Jaka przyprawa była cenniejsza niż złoto? Co wspólnego mają ze sobą seks i czekolada? Jakie warzywo przyczyniło się do wybuchu rewolucji? Oto podróż śladami owoców, warzyw i przypraw używanych obecnie. Autor poszukuje źródeł czekolady w Meksyku, uczy się, jak przyrządzać najprawdziwszą nowoorleańską jambalayę z sosem Tabasco, przekonuje się czy transylwański sos czosnkowy chroni przed wampirami. Oto historia kultury stołowania się z przyprawami, warzywami które od wieków tworzą smaki i kultury narodow i państw.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 39 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Tyt. oryg.: A taste of history : the stories behind our favourite foods.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej